İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - deniz

Sayfa: [1] 2
1
pc / Winsock yardım
« : 18.02.2010 16:22:35 »
Corba kullanan kaldı mı ya :)

2
çeşitli / 3D Flash Developer Competition
« : 18.02.2010 16:19:13 »
Bu haber 2 aylık yanlış hatırlamıyorsam.. sanırım bir sıkıntı oldu, release i ve dolayısı ile yarışmanın tarihini de aynı şekilde bilinmeyen bir geleceğe attılar gibi..

3
pazar yeri / internette program satmak
« : 18.02.2010 16:16:47 »
paypal %3 - %5 gibi bir komsiyon ile çalışıyordu yanlış hatırlamıyorsam, birde işlem başına 0.25 euro gibi bir işlem ücreti de alıyor. Banka olarak garanti ile çalışırsan problem yaşamassın, belki başka bankalarda da sorun olmuyordur bilemicem, ama garantide işler garanti oluyor :).. meblalar küçük ise (1000 euro altı gibi..) vergi yönünden sıkıntı oluşmaz; zaten işlme miktarı büyüyecek ise şirketleşmek, fatura kesmek felan gerekir - bu ihtimal hep akılda tutulmalı.

4
pc / Winsock yardım
« : 17.02.2010 09:45:20 »
Benim şimdiye kadar farklı projelerde denediğim şu iki yöntem var;

1) Network katmanında Packet gibi bir base class dan türeyen LoginRequestPacket, ChatMessagePacket, XXXPacket gibi alt sınıflar tanımlayıp, her sınıfın kendi içerisinde bir adet serialize() ve bir adet de deserialize() fonksiyonunu overload etmesini sağlamak. Burada datayı (java ile konuşacak olursam) ByteBuffer içerisie yazıyor ya da okuyorum. Veri writeInt(), writeUTF(), writeByte() gibi fonksiyonlar ile gayet sıkışık bir düzende yazılıyor. Yine aynı şekilde de okunuyor. Mesajlar kendi içerisinde kendi uzunluklarını da tutuyorlar, bu şekilde değişken uzunlukta mesajlar gönderebiliyoruz. Örneğin; UserListPacket gibi bir paket içerisinde kullanici_adi, puan ikilileri var diyelim. Tabii o anda sistemde kaç kullanıcı var ise bu paketin boyu da dinamik olarak değişiyor. Deserialize eden fonksiyon paket büyüklüğüne göre okuma işlemini yaptığında bir sorun olmuyor. Bu tarz bir 1mesaj=1paket yaklaşımının güzelliği; network arayüzü gayet açık bir şekilde ortaya konuluyor, kaynaklar (bandwidth) çok verimli kullanılıyor, herşey speclere göre ortada , proje yönetimi gayet mutlu oluyor. Negatif yönü; her küçük mesaj için gidip bir daha sınıf tanımı yapmak bir süre sonra can sıkıcı hale gelebiliyor, ayrıca paket uzunluğu felan hesaplarken bir hata yaparsanız canınız çok sıkılabiliyor, çünkü bu tarz hatalar kimi durumlarda uzun süre ortaya çıkmayabiliyor. (yazdığım network katmanındaki bir paketin boyutu ile ilgili hatayı 1.5 - 2 sene sonra şans eseri görmüştüm - arada sırada random client lar oyundan kopuyorlardı...:) )

2) Java,  .net gibi platformlardaki reflection mekanizmalarını kullanarak serialization işini otomatiğe bağlamak; kendi custom RPC mekanizmanı geliştirmek. ıyi yanı; el ile paket oluşturma zahmetinden kurtarıyor, kod teorik olarak daha az potansiyel bug lı oluyor; kötü yanı: her platforma uygun değil (managed olmayan bir ortamda ciddi meta programming gerektirir ki benim harcım değil açıkçası), paket başına bir miktar sabit overhead getirir (uygulamaya göre göz ardı edilebilir, ya da edilmeyebilir :) )

Yanlız java ile bir sunucu sistemi programlıyor iseniz her koşulda MINA gibi bir frameworke iletim katmanını bırakmanızı tavsiye ederim. Java tarafında blocklamalı + bol thread li socket kullanma devri biteli çok oluyor; ama raw NIO kullanmak da bir o kadar karın ağrısı.. böyle bir ortamda MINA gibi kütüphaneler ilaç gibi geliyor.

deniz.

5
pc / Winsock yardım
« : 16.02.2010 18:51:16 »
Java object serialization network den paket gönderirken işe overhead üstüne overhead katıyor. Belki ufak ödevler için kullanılabilir ama düzgün projeler için asla tercih etmemek gerek. Kendi serialization fonksiyonun ile veriyi packed bir biçimde bir data buffer a kopyalamak ve daha sonra bu buffer ı mesaj haline getirip socket den yollamak çok daha güzel olacaktır. Bir tanıdığım network den vector, Hashmap felan yolluyordu serialize edip :) artık siz düşünün gerisini. Bu arada network demişken MINA diyorum ve çekiliyorum: http://mina.apache.org/

6
pc / Basit bir trafik oyunu: Tosla!
« : 12.02.2010 12:34:01 »
tebrikler; kolay hızlı ve eğlenceli bir oyun, yani tam hızlı yayılmaya uygun.. birde flash gibi bir ortamda yazılsa idi çok geniş kitlelere ulaşabilirdi... rekorum 70.. halen çalışıyorum. :)

7
skate; deniz restini görüyorum ve arttırmıyorum, tamam abi. pes :)

8
Aslında bir istanbul ofisi var; ama bu ofis iş geliştirme, reklam - tanıtım faaliyetleri gibi uğraşlar ile meşgul. Céidot çekirdek bir kadroya sahip, ve bu kadronun bir arada tempolu bir şekilde çalışması gerekiyor. Daha önceki -kötü- deneyimlerimiz bize zaten küçük olan geliştirici ekipleri birbirinden ayırmanın orta vadede epey zararlı sonuçlar doğurduğunu gösterdi. Maalesef uzak mesafede olan ekiplerde koordinasyonu sağlamak büyük yönetimsel tecrübe isteyen çok ciddi bir yük. ıstanbul 'da yetenekli insanlar olduğunu biliyoruz.. fakat en azından projelerin şu anki büyüklüğü içerisinde kısa süreli böyle bir planımız bulunmamakta. ılerleyen zamanda aynı anda yürüyen ve sürekliliği olan birbirinden bağımsız projelerimiz olur, çalışan sayımız 30 - 40 ile ifade edilir düzeye gelirse neden olmasın, istanbul da da bir ofis açılır. ıstanbul güzel, rakı güzel, kebbab güzel, ailecek seviyoruz aslında ama turist olarak - yaşanmaz oraların keşmekeşinde :)

9
Merhaba, iş ilanının resmi metni aşağıdadır. Tam zamanlı bir iştir, free lance arkadaşlar aramıyoruz. Birliktelik uzun soluklu olacaktır, ücret tatmin edicidir, iş ve ortam bence süperdir ayrıcana. Ben oyun yapmak istiyorum diyen arkadaşların başvurularını bekliyoruz. Teşekkürler.

//------------

Céidot Oyun Stüdyoları’nın sahibi CéiPrime A.ş. oyun geliştiricileri için yeni iş imkanları sunuyor. Céidot’ta oyun geliştiricisi olarak çalışmak için tercihen ActionScript 3.0, Java, C++ dillerinden en az birisine hakim her türlü tecrübeli ve / veya yetenekli programcı dostlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
   
  ış başvurularının değerlendirilmesinde yaptığınız örnek işler var ise sürecin hızlandırılması ve başvurunuzun değerlenlendirilmesi açısından büyük avantaj olacaktır.
   
  Ayrıca oyun stüdyomuzun web ekibine katılması için iyi derecede PHP / MySQL bilen tecrübeli web programcısı arkadaşlara da iş imkanları sunuyoruz.
   
  Uzun vadeli ve sözleşmeli olarak bu pozisyonlarda yer almak ve Türkiye’nin en tecrübeli oyun ekiplerinden birisinin parçası olmak istiyorsanız, CéiPrime A.ş. sizi cazip şartlarda ekibine dahil etmek için başvurularınızı bekliyor olacak.
   
  Başvurularınızı lütfen ik@ceidot.com adresine yapınız.
   
  şimdiden tüm ilgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederiz.
   
  CéiPrime Yönetim Kurulu

10
geyik / GGJ 2010 Sonuçları
« : 01.02.2010 20:14:28 »
Organizasyon bu sene geçen senekine göre dersine çok daha iyi çalışmış idi. Katılımcıların ürettikleri projelerdeki gelişme de dikkat çekici. Organizasyonun muazzam şekilde başarı ile kotarıldığını düşünüyorum. Organizasyonda emeği geçenlere, katılımcılara ve tüm destekleyenlere tebrikler.

11
pc / Winsock yardım
« : 29.01.2010 18:30:30 »
Bunu kendi oluşturduğun protokol içerisinde halletmen gerekir. Örneğin bir oyuncunun pozisyonunu güncellemen gerekiyor diyelim. Sunucu p1 oyuncusunun güncel pozisyon bilgisine sahip (p1x,p1y gibi olsun). Bu bilgiyi p1 hariç diğer tüm oyunculara göndereceğini varsayalım ( aslında p1 e de tekrar göndermek bir tercih olabilir ama konumuz ile bir alakası yok şimdi bunun). Veriyi gönderirken sadece p1x,p1y verisini değil, bu verinin kime ait olduğunu da pakete iliştirmen gerekir. Her oyuncuya bir numerik id verip (0,1,2 gibi ) bu sayıları oyuncuları ayırmak için kullanabilirsin.

Sunucu veri okurken kimden geldiğini biliyor, socket bağlantı noktaları farklı. Ama client tarafında tüm haberleşme sadece sunucu ile yapıldığı için protokol içerisinde bu ayrımı halletmek bir mecburiyet.

deniz.

12
pc / Winsock yardım
« : 29.01.2010 15:50:21 »
Ben genellikle bilmediğim bir kütüphane ile uğraşırken ilk olarak kütüphane ile gelen -varsa- örneklerden işime yarayabilecekler üzerinden gidiyorum. Yapacağım ufak tefek değişiklikler ile bu kod üzerinde birşeyleri bozana kadar denemelerimi yapıyorum, sistemi iyice anladığımı düşündüğüm noktada kendi kodumu öğrendiklerim doğrultusunda baştan temize çekip yazıyorum. Sana bu yöntemi kullanmanı tavsiye ederim; raknet dökümantasyonu harika değil, ama raknet ile beraber gelen örnek uygulamalar oldukça yeterli. Ayrıca internet te insanların hazırladığı pekçok giriş seviyesi döküman da var; şu aşağıdaki döküman ilk başladığımızda bizim bayağı işimize yaramıştı; izlemeni tavsiye ederim; Açıkçası buradaki problemini tam olarak anlayamadım, kusura bakma.

step1 deki irrlicht e özgü kısımları atlatırsan gerisi network kodu;
http://www.daveandrews.org/articles/irrlicht_raknet/step1.htm

Kolay gelsin, iyi çalışmalar;

ekleme;
Üstteki mesajında ingilizcenin yeterli olmadığından dem vurmuşsun; ukalalık olarak algılama fakat bence bu noktada kendin için yapacağın en iyi şey raknet felan bırakıp teknik belge okuyabilecek kadar ingilizce bilgini ilerletmen. "Salak mı ne bu herif" diyebilirsin, ama inan ki yabancı belgeleri anlayamıyor isen programlama ile uğraştığın her alanda bir şekilde biryerlerde çarçabuk takılıp kalmaya ve yılgınlıkla başladığın işi bırakmaya mecbur kalacaksın. Umarım yanlış anlaşılmam.

13
pc / Winsock yardım
« : 28.01.2010 16:11:45 »
loopback üzerinden düzgün çalıştığına göre büyük ihtimal ile skate inde dikkat çektiği üzere bir şekilde adsl router a takılıyor paketlerin.

Raknet bağlantı yönetimi sunucu ve istemci için ortak olarak PeerInterface üzerinden yürütüyor. Biraz alışılmadık bir durum ama özellikle peer-to-peer uygulama yazıyorsan çok işlevsel bir hale geliyor (adı üstünde) . Fakat günümüzde genelde client-server işler yapıldığından bu nesne ilk bakışta biraz garip gözüküyor gerçekten. Client interface de port tanımlamak zorunda değilsin, bu tanımlamanın zorunluğu sadece server için geçerli.

14
pc / Winsock yardım
« : 22.01.2010 10:53:14 »
udp mesajlaşma problemlerini (paket kaybı, yer değiştirme vb) acısızca halletmek için enet (http://enet.bespin.org/) gibi bir kütüphane kullanabilirsin. Daha da güzeli raknet gibi çok daha üst seviye bir network kütüphanesi kullanmak olacaktır. Zaten latency ile boğuşmak, client ları anlık lag altında senkronize edebilmek, veri frekansını azaltarak bandwidth den tasarruf etmek ve daha nice problem ile bolca uğraşmak zorunda kalacağın için birde alt seviye sıkıntılar ile debelenmek en son isteyeceğin şey olacaktır.

Eğer haberleşme mimarisinde yüksek oranda veri sıkıştırmaya ihtiyaç duymuyorsan kendi çapında bir rpc mekanizması oluşturmak akıllıca=acısız olacaktır. Bu sayede yeni paket tanımlama, paket yapısı değiştirme gibi bolca olan durumları çok rahat ve hızlı halledebilirsin. Üstelik yapıyı bir kez oturtursan bir daha da bug lar la felan uğraşmadan kodunu diğer kısımlarına konsantre olabilirsin.

Veri transferi garantiye alınmış UDP gibisi de yoktur, bence bundan şaşma. kolay gelsin. bol arge diliyorum.

Son mesajımdan beri öküz zaman geçmiş, kendime de koca bir oha diyorum, ve izleyici sandalyeme geri dönüyorum. - herkese sevgi, saygı.

15
geyik / istanbul kiyamet vaktine ne oldu?
« : 22.09.2008 16:14:57 »
Sobee nin kendi kendine bir karar alıp sitesinde ortağını direk olarak hedef gösteren böyle bir açıklama yapması gerçekten çok yanlış olmuş. Benim gözümde bu açıklama direk olarak oyunu bitirmiş, hatta üzülerek tahmin ediyorum ki Sobee nin şirket olarak hayatında da tamir edilmesi zor bir yara açmıştır. Tabii bu tahminimin doğru olup olmadığını yine zaman gösterecek.

Bu arada öğrendiğim kadarı ile oyuncu olan bazı dallamalar bu açıklamanın gazı ile mynet tarafından bazı kişilere fiziksel saldırı noktasına varan tepkiler göstermişlerdir ki, bu davranışlarda sobee nin saldırgan açıklamasının da tetiklemesi var.

Ayrıca sobee ssg nin de dikkat çektiği üzere bazı ayrıntıları açıklamak zorunda, yoksa açıklama bu hali ile benim gözümde sobeenin olaydan kendini haklı gösterip sıyrılmaya çıkma çabasıdır, ötesi değil.

IKV büyüklüğünde bir MMO yapmak ve yürütmek çok ama çok zor bir olay. Bu büyüklükteki bir işi yapmaya kalkışıyorsanız bu işi yürütebilecek büyüklükte bir de ekip kurmak ve idame ettirmek de zorundasınız. Sobee nin özellikle bu kısmı çok ama çok hafife aldığını düşünüyorum. IKV sobee büyüklüğündeki bir firma için çok -büyük- bir proje idi, umuyorum bu durumdan kendi paylarına çıkarmaları gereken dersleri çıkarırlar.

deniz.

Sayfa: [1] 2