Selam. Daha once Nightlord'la c64 demo playlist diye bir baslik acmistik.
http://www.tr-demoscene.info/showthread.php?3256-c64-demo-playlist-5-10- 15&highlight=byterapers
Bu gun canim SIKILDI ve bir kac pc demosu izledim. Aklima pc'de en sevdigim demolari da listelemek geldi. Playlist olusturmak pc'de c64'deki kadar kolay degil cunku Pc'de ard arda ne zaman demo izlemek istesem birkac demo su veya bu nedenden calismiyor (dos olmasa da), ya da ekran size problemleri vs. cikiyor. Cogunlugu dusuk cozunurlukte videolar da adamda tat birakmiyor. Dolayisiyla sundan sonra su demo iyi giderdi diye bir playlist yapamiyorum.
Ama Pc'de en begendigim demolari listeleyebilirim. ve hatta listeledim:) Bu demolarin release tarihlerinin genelde farkli olmasi (2000'deki iki demo haricinde) tamamen ilginc bir tesaduf:)
Hydrogen'in en begendigi 10 Pc demosu listesi
Heaven 7 - Exceed (2000)
Software rendering ile 64Kb. Doneminin bir cok demosundan daha iyi bir gorsel ve sahane bir muzik esliginde senelerce sapka ucurdu. Su anda dahi 12 sene once yapilmis olmasina ragmen ese dosta izlettirilebilecek bir seyirlik.
Debris - Farbrausch (2007)
Goruntu kalitesi dudak ucuklatici. Boyle bir realtime show'u dunyada bu demodan baska bir yerde bulamazsiniz. Demoscene'in farkini uzun sure sonunda ortaya koyan bir stuff'dir bu. Hele o en son bolumler.
Iconoclast - ASD (2005)
ASD'nin her parcasi ayri incelikle islenmis demolari Planet Risk ile baslayabilir. Ancak bence Iconoclast ASD'nin yaptigi erken zirvedir. Ondan sonra bu citayi bir cok urunlerinde yakalasalar da kanimca gecemediler.Ayrica en iyi ve en dinamik muzik de bu demoda bulunuyor bence.
Rupture - ASD (2009)
Her ne kadar Iconoclast benim favori ASD demom olsa da, sinema gibi bir deneyim sunan Rupture'i ve aslinda hemen arkasindan izlenmesi gereken Chameleon'u ayri bir kategoriye koyuyorum. Aslinda Rupture, Debris'ten de biraz etkilenmis bir demo. Ama ASD bence nasil etkilenilmesi gerektiginin de ornegini veriyor.
1995 - Kewlers & Mfx (2006)
1990'larin 2nci yarısının ruhunu cok iyi veren bu demo, ayrica cok guzel bir tasarim ve cok hos bir muzik sunuyor. Eger nostaljik gondermeler yapilacaksa boyle yapilmasinin hic bir sakincasi yok. En sonu beyinli kisim haricinde butunu ile guzel bir calisma. Cok basit gorunuyor aslinda ama her bir bolumun sasirticiligi, 2d grafikler ile 3d efektlerin mukemmel uyumu vs. bence bu demoyu farkli bir yere koyuyor.
Stars - Wonders of the World / Nooon (1995)
Zamanina gore inanilmaz bir demo. Ozellikle mukemmel voxel landscape parti, morphlar,reflection partları vs. Gercekten sapka cikarilmasi gereken bir demo. Boyle demolar icin P166'mi hala barindiriyorum.
Omniscent / Sanction (1997)
Bu benim PC'de izlediğim ilk stufflardan biri idi. Descent oyununun ilk bolumunu 4kb'de yapmislardi. Bayagi bayagi geziyordu kamera 4 kb icerisinde. Donemin super demolarindan biri idi.
Wonder / Sunflower (1998)
Sunflower'in atmosferik demosu. Ekran karti ozelliklerini kullanan ilk guzel demolardan biri idi. Zamaninin sasirtici alphali kaplamalari ve kaotik muzik esliginde, kaliteli bir seyirlik.
Stargazer / Andromeda / Orb (2008)
Stargazer, son senelerin keyifle izledigim demo gibi demolarindan. Demo gibi demolarin kanimca en belirgin ozelligi, birbirinden farkli efektlerin olmasi ve muzigin peak noktalarinda efektlerin de cosmasi. Stargazer klasik anlamda demolari modern caga tasiyan onemli orneklerden biri. Ozellikle kubun ekrani dagittigi sahne vs. mutlaka izlenmeli.
Spot / Exceed (2000)
Bu demoyu nedense pek fazla kisi sevmez. Ancak software rendering olan bu demodaki efektler cok sayida ve cok guzel implement edilmis seyler. Cogu groundbreaking demonun bir efekt veya bir fikirle veya crunch edilmis grafiklerle vs. gectigi dusunulurse, Spot'un pixar filmleri tadindaki efektlerinin pc icin unique bir durum oldugu anlasilir. Bence kacirilmamasi gerken bir saheser.