Öncelikle gecikme için çok çok özür dilerim. Nightlord'u bile bu kadar sinirlendirdiyse çok çok önemli bir gecikme demektir. Ama bazen sahnenin arkasında dönenler bilinmez ya benim durumum da öyle. Neyse gelelim plazma #2'ye öncelikle plazma #2'yi şu linkten indirebilirsiniz:
http://resident.tr-demoscene.info/plazma_2_V11.zipYukarıdaki versiyon bug fix edilmiştirNormalde herşey ilkine göre tasarlanmıştı, çift kolon falan da vardı ya gerçi ama scroll'la çift sütunun gitmediğine karar verdik haliyle çift sütun hadisesi yok [gerçi destek hala var ama söylemeyi düşünmüyorum]. Öte yandan plazma'da ilk sayıya kıyasla çizgi roman hariç hiçbişi hardcoded değil çizgi roman da tek olduğu için ayrı bir güzellik çektim ona da
. Neyse şimdi gelelim plazma'yı nasıl kontrol edebileceğinize:
mouse tekerleği ve yukarı - aşğaı ok tuşları sayfaları kaydırır. Bir başka olay ise mouse'un orta tuşuna basarsanız browserlardaki gibi bir ok çıkar ve mouse pozisyonuna rölatif olarak kaydırma yapar.
Çıkmak için: ESC ve ya sağ üstteki Exit butonunu ve ya pencereli moddaysanız pencerenin kapatma tuşunu kullanabilirsiniz.
Scroll hızını değiştirmek gibi bir lüksünüz de var tabii aslında bu config ekranından olacaktı ama gerek görmedik. plazma.cfg'yi notepadle açarsanız orda PLZ-scrollspeed diye bişi var onun yanında ilki oklarla kaydırma hızı ikincisi ise mouse tekerleğiyle kaydırma hızı istediğiniz gibi değiştirin...
Vigo yazılar resimleri çevrelesin demişti o da mevcut...
Son olarak her sayfaya özel ayrı bir 'midi' müziği çalma hedesi var [song =
] derseniz dosyanın başına belirtilen midi çalar... [bunun örneği mrr'nın makalesi]
Bu kadar şimdilik.
ıyi okumalar ^ eğlenceler.