şu anda forum moderasyona geçirilmiş durumda, testlerini yaptım. ancak şimdilik iki sıkıntı var.
1) admin olarak bana hiçbir uyarı gelmiyor. belki forum sahibi olarak spaztica'ya gidiyordur uyarı e-mail'ı ancak ben foruma üye olmak isteyen biri oldu mu uyarı almıyorum. admin panel'e girdiğimde moderation kısmında moderate users bölümüne girince moderasyon bekleyenleri görüp, inceleyip onaylayabiliyorum. yani ben (ya da başka bir admin) uzun süre girip bakmasak kullanıcılar epey bir bekleyecekler onay için.
2) moderatörler için olan kontrol panelinde birçok moderasyon özelliği olmasına rağmen "moderate users" yok. yani admin yetkisinde olmayanlar böyle bir interface'e de sahip değiller.
eğer sistemi tüm admin ve moderatörler e-mail ile uyarı alacak hale getirir ve moderatörlere de user moderation yetkisi verirsek (ya da onları da admin yaparsak) bu şekilde kullanılabilir. şu anki haliyle yeni üye olmak isteyenler için oldukça itici bir durum söz konusu. verification e-mail'ındaki linke tıkılıyorsun ve "şimdi moderasyon için beklemeniz lazım, e-mail ile bilgilendirileceksiniz" diyor. benim en nefret ettiğim duruma dönüştü kısaca.