Çok naif ve öz olacak ama, bence sadece ve sadece, bilgisayar denilen bu tuhaf, sonsuzluk hissi veren makineye duyulan ilgi ve sevgiden ötürü [çocuklukta edinilen o ilk, büyülü ve asla unutulmayan izlenimle oluşan].
Diyorlar ya karşılıksız sevgi filan, işte benim demo/intro/cracktro vs.'de gördüğüm bu. Yani programcı onca insan var, bir kısmı ve artık büyük çoğunluğu, öss tercih kuponunda tanışıyor bilgisayarla. Onlar neden demoscene'e ilgi duymuyor?
Sevdiğin, takıntı haline getirdiğin o nesneyle vakit geçirmek için bulabileceğin en güzel bahane herhalde demo yapmak olabilir [aklınıza daha iyi bir yol geliyor mu?]. ıçindeki her türlü diğer karşılıksız sevdiğin çağrışımları akıtma ve tek potada buluşturma fırsatı sunuyor sana [benim için; bilim kurgu, siberpunk, müzik, bilim, underground, anarşi, code, kaos-düzen çelişkisi, algoritmik mastürbasyon]. Keşke BBS zamanlarında tanışsaydım şu meretle...
Ya da dediğim herşeyi unutun, adını koyamadığım bu scene denilen şey için yaptığım untitled bir xm mod paylaşayım sizinle :p. yukarda söylediğim motivasyonlar dışında bir sebebi olduğunu sanmıyorum şu kısa da olsa bir çokları için lüzumsuz "bip" müziğini yapmamın, veya yapıp da paylaşmamamın.
http://www.outervistas.com/downloads/Untitled.zip