scg: Gördüğüm kadarıyla sen oldukça bilinçli ve yapıcı eleştirileri olan bir 7DX katılımcısısın. Party organizasyonu çok da büyütülecek birşey değil aslında. Elbetteki masaların ayaklarını vidalarken var olmayan marangozluk yetenekleri insanı biraz zor duruma sokabiliyor :lol: Yine de organizasyonda yer almak yere göğe sığmayan birşey ya da inanılmaz büyük bir sorumluluk değil. Yine de asıl problem bizlerin birer Ahmet San olmamamızdan kaynaklanıyor. Bizler sıradan scenerlarız ve Türkiye'de party yapılsız, katılalım, eğlenelim istiyoruz. Birisi bizim yerimize party düzenlese dünyalar bizim olur
Ama gel gelelim kimse bunu yıllarca yapmadı, ta ki 1999 yılında İzmir'de yapılan Assembly'99 partisine kadar!
Aslında o tam bir party değil bir meetingdi. Party ise bile "composuz bir party" denebilirdi ancak ne olduğunun hiç önemi yok. Analog elemanları (greetings goes to Stranger and God) çok güzel bir ortam hazırlamışlardı CHP (!) binasında
2002 yılında biz bu ruhu compolarla birleştirdik, 2003'de compo ve stufflar konusunda daha titiz davrandık ve 2004'de genel olarak party konusunda daha titiz davrandık. Geldiğimiz nokta oldukça ümit verici. Yavaş yavaş organizasyon işini öğreniyoruz. Ancak dediğim gibi bizler nitelikli organizatörler değiliz. Bu konuda da gayet dürüstüz. Yani 7DX partilerine gelmesini beklediğim katılımcılar bizim organizasyonumuzun kusurlarıyla değil de ortamın ruhuyla ilgilenen insanlardır ki bu güne kadar da hep öyle oldu. Bu sene organizasyonu da daha düzgün yapmak için elimizden geleni yapıcaz, sen ve senin gibi scenerların tavsiyelerine de uyacağız.
Yapılabilecekler:
* Party tarihi için bir polling açabiliriz.
* Sponsor konusunda senin tavsiyene uyup kanallarla görüşebiliriz ki aslında bu konuda şahsen birkaç bağlantım var ve bu forumun üyesi olan 2-3 tane daha scenerın bağlantıları olduğunu zannediyorum. Zaten bu sene bir şekilde sponsorlu yapmamız gerekiyor. Partynin giriş ücretinin olmaması benim çok hoşuma giden bir olay ve 7DX'in bir tür klasiği haline geldi. Ne zaman ki bu party yurt dışı partyleri kıvamına gelir, o zaman giriş ücreti konulabilir. Şimdilik mecbur kalmadıkça girişi ücretsiz yapmayı tercih ediyorum.
* Partynin reklamı çok önceden profesyonel şekilde yapılabilir (ki sponsor bulmamız ve bunun bir medya kuruluşu olması işimizi çok kolaylaştırır)
* Bu mesajı okuyan ve 7DX Partylerinin devamını isteyen herkes partynin reklamını şahsi çabasıyla da yapabilir.
* Bu partynin "independent" olduğu ve hiçbir grubun kontrolünde olmadığı ile ilgili bir seminer verilebilir
* Sizlerden gelen öneriler doğrultusunda önlemler alınabilir (örnek ÖSS sınav tarihleri, ehliyet sınav tarihleri v.s.)
Bu arada ben ve Endo yüksek lisans öğrencileriyiz. Yani organizatörlerden de öğrenci olanlar var ancak üniversite sınav tarihini atlamış olabiliriz. İnanın geçen sene partyi bir hafta önce ya da bir hafta sonra yapmaya kalksak partyi tehlikeye atardık. Onun için önceden belirlenen tarihi hiçbir koşulda değiştirmedik. Gelmek isteyip de zamanlama yüzünden gelemeyenlerden özür diliyorum.
Bu arada hep ben konuşuyorum bu konuda ama aslında organizasyonda aktif yer alan benim gibi birçok insan var. Onların da bu mesajlara yorum yapmasını rica ediyorum.
Şimdi birkaç polling açıcam party ile ilgili.