İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - skate

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 350
61
Bu güne kadar gördüğüm "en gerçekçi" gerçek zamanlı büyüyen bitki efektine sahip demo. -> http://pouet.net/prod.php?which=61692

62
demoscene / BFP 2013 Partisi
« : 05.08.2013 05:51:14 »
1. ve 2. olan iki demonun da 3 disk yüzü kaplaması dikkat çekici. Daha önce Offence'den daha hayvanisini de gördük (Trick and Treat - 4 disket yüzü). Ama sonuç olarak eskiden 2 disket yüzü kaplayan demoya hayvani derdik. şimdi adamlar 2'ye sığamıyor. :) Elbette ki eşek gibi scroll eden grafikler, 16 bit sample digi müzikler v.b. şeyler buna neden oluyor ama yine de ben en çok buna takıldım. Bir de Censor'un şu color map scrolling metodunu düşünmeden, yalnızca ekranda gördüğüne odaklandığında müthiş bir görsel şov var ortada. Ben bir an tekniği unutup, ekrandaki her şey spritemış gibi izledim. o zaman adamı büyülüyor resmen. kesinlikle göze fazlasıyla hitap ediyor.

63
bu konuyu Endo'ya havale ediyorum. Endo, buyur kardeşim, söz senin. :)

64
music / Pieces of 8-bit by Genesis Project
« : 29.06.2013 04:36:14 »
Belki bir yolu vardır ama bırak bu da senin bir Commodore 64 edinme nedenin olsun. ;)

65
music / Pieces of 8-bit by Genesis Project
« : 20.06.2013 13:11:41 »
Digital World/Samar : http://csdb.dk/release/?id=4762
Opium/Samar : http://csdb.dk/release/?id=11691
Panta Rhei/Plush+Oxyron+Instinct : http://csdb.dk/release/?id=15745

Bu demolar drive'ın CPU gücünü kullanan aklıma ilk gelen demolar. Elbette ki daha fazlası da var. Sanırım en akıllıca kullanan Panta Rhei. Hemen her partta birşeyleri drive hesaplıyor. Çok ilginç hidden partları da var. Örneğin drive emulation kapalı çalıştırırsan demoyu bir hidden part çıkıyor. Demo çalıştıktan sonra kapatırsan başka bir hidden part çıkıyor. 2. parttayken Commodore 64'ü kapatırsan bu defa drive sana ufak bir şov yapıyor (müzik çalıyor) v.s. Yani demo drive'ı oldukça efektif kullanıyor.

66
music / Pieces of 8-bit by Genesis Project
« : 19.06.2013 14:10:16 »
Çok iyi anlamışsın, aynen öyle. Bir de ilgini çekebilecek bir konu. Uygulaması çok kolay olmasa ve inanılmaz büyük bir kazanç sağlamasa da, bazı durumlarda commodore 64'ün drive'ı paralel processing için kullanılabiliyor. Örneğin ekranda bir filled vektör dönecek. Vertexleri ve rotasyon, projeksiyon işlemlerini yapacak kodu drive'a aktarıyorsun, o vektörü çeviriyor, sonra drivedan alıp sen sadece çizimini yapıyorsun c64 tarafında. Dual CPU gibi kullanıyorsun c64 ve drive'ı. ılginç di mi? :) Sonuçta drive olduğu gibi kod execute edebiliyor. Disketten okutmak yerine dilediğin bir işlemi yaptırıyorsun ve sonuçları geri okuyorsun sanki yüklenen dosyayı okurmuş gibi. Bu yöntem öyle  yüzde 200 CPU gücü sağlamıyor elbette ki ama yüzde 100'ün üzerine çıkmanı sağlayabiliyor. Mesela bir taramada PAL modunda 19656 cycle vardır. 20000 cycle'ın üzerine çıkmak istiyorsan drive'ı kullanabiliyorsun. Ama 30000 cycle'ı da bulamıyorsun çünkü drive'dan okuma işlemi için de cycle kaybediyorsun. Benim tahminim fazladan yüzde 10 ila 30 arası bir CPU gücü sağlayacağı yönündedir.

Edit: Sadece bir nokta dikkatimi çekti. PRG ve D64 ile ilgili yazdıklarınla ilgili. D64 üzerinde özel birşey barındırmıyor, sadece birden fazla PRG'nin ya da diğer dosya türlerinin tutulduğu bir disk imajını temsil ediyor. Yani PC'deki karşılıkları ile şu şekilde düşünebilirsin.

PRG = COM/EXE
D64 = 1.44 disket / CD / DVD imajı

Ara yüklemeli uygulamalarda loader kodları yine PRG'lerin içinde yer alıyor, D64'ün içinde özel olarak bir şey yok. Yani tek parçalık bir PRG dosyasında da bu loader kodları bulunabilir. Ama emülatör'e PRG'yi verdiğimiz ve çalıştırdığımızda sonradan özel olarak bir disk imajı seçmeyecek olursak loaderın yükleyebileceği ikinci bir dosya olmuyor. Hafızada çalışan bir program var ama sürücüye disket takılı değil gibi düşünebilirsin. D64'den çalıştırdığımızda D64 otomatik olarak attachlandığı için yükleyebileceği ikinci bir dosya bulabiliyor.

67
music / Pieces of 8-bit by Genesis Project
« : 19.06.2013 00:22:22 »
Bunun cevabı tahmin edebileceğinden daha uzun ama özetlemeye çalışıcam.

Öncelikle Commodore 64'ün disk drive'ı IEC serial bus üzerinden veri aktarımı yapıyor. IEC bir standart ve normalde Commodore 64'ün 40-50 kb'lık dosyayı yüklemesi dakika mertebelerini bulabilirken Vice emülatörü bu süreyi bekletmemek adına PC'nin yükleme hızını kullanarak milisaniyeler mertebesine indirebiliyor yükleme süresini. Bu "True Drive Emulation"ın kapalı olduğu durum. Avantajı büyük, çat diye yüklüyor dosya.

ışin karıştığı nokta Commodore 64'ün disk drive'ının (1541, 1541-II, 1571 ve diğerleri) yapısından kaynaklanıyor. Disk drive aslında Commodore'a yakın bir bilgisayar. :) Kendi 6502 işlemcisi var. ~1 Mhz (C64 ile aynı) ve 2 KB RAM, 16 KB ROM'a sahip. Elbette ki ROM'da yer alan Kernal rutinleri kullanılarak standart biçimde yükleme yaptırılabiliyor ki Vice'ın True Drive Emulation kapalı modu bunu simüle etmek için yeterli. Ancak istersen kendi loaderını da yazabiliyorsun. Yani disketin üzerindeki datanın nasıl okunacağını, bu okuma işlemleri sırasında bilgisayarın eş zamanlı olarak neler yapıp yapmayacağını tamamen sen ayarlayabiliyorsun. Eğer amaç sadece dosya yükelemekse Fast Loader dediğimiz, tek amacı hızlıca dosyayı yüklemek olan loaderlar devreye giriyor. Amaç daha fazlasıysa, yani yüklerken bilgisayarın bir şeyler yapmaya devam etmesini istiyorsak bu durumda çok daha karmaşık yapıdaki IRQ Loaderlar kullanılıyor. Bu bahsettiğim loaderlar öncelikle drive'ın hafızasına transfer ediliyor ve burada drive'ın CPU'su tarafından kodlar çalıştırılarak veri disketten okunuyor, düzenleniyor (çünkü bit bit okunuyor!) ve Commodore 64'ün hafızasına transfer edilmek üzere hand shaking yapılıyor.

ışte Vice'ın "True Drive Emulation" özelliği drive'ı da bir bilgisayar gibi emüle ederek bu loaderların çalıştırılmasını sağlıyor. Bu özellik kapatıldığında yalnızca standart IEC modundaki yüklemeler başarılı oluyor.

Disketten tek parça bir dosya yüklenirken genellikle (dosyanın yaratılma biçimiyle ilgili çok özel bir durum olmadıkça) IEC başarılı olur. Ancak yüklenen dosya çalıştırıldıktan sonra ikinci bir dosya yüklenecekse bu yüklemenin nasıl olacağı o uygulamaya bağlıdır. Genellikle ara yüklemeli oyun ve demoların %99'u özel bir loader kullanırlar. Bu nedenle True Drive Emulation açık olmadığı durumlarda ilk dosya başarıyla yüklese bile gerisi düzgün yükleyemez. Hatta hatta birçok loader program ilk çalıştırıldığında initialize eder. Bu noktada True Drive Emulation kapalıyse initialization başarısız olur ve daha ilk parça bile çalışamadan program kilitlenir kalır.

şimdi gelelim True Drive Emulation ile diğer detaylara. PRG dosyaları tek parça dosyaları ifade eder. D64 dosyaları ise birden fazla dosyanın yer alabileceği disk imajlarıdır ve disketin bir yüzünü temsil eder. PRG sürüklenip bırakıldığında Vice'da eskiden otomatik olarak True Drive Emulation kapanırdı ki hızlıca dosya çalışsın, uzun uzun yükleme beklenmesin. Ancak son versiyonlarda bir özellik geldi bu durumun yarattığı problemleri çözmek adına.

"Settings->Autostart settings" bölümünde "PRG autostart mode" ayarı bu sorunu gidermek için hazırlandı. Varsayılanı hala eski ayarda yani "Virtual FS". Ama istersen "Inject to RAM" seçerek True Drive Emulation ayarı değişmeden doğrudan PRG'yi RAM'e gömebilirsin. Üçüncü ayar olan "Disk Image" de yine True Drive Emulation ayarını korumak adına otomatik olarak PRG'yi geçici bir D64 imajı yaratıp içine koyarak çalıştırıyor.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

68
music / Pieces of 8-bit by Genesis Project
« : 16.06.2013 00:43:53 »
Drag & drop yeterli. Ancak "Options > True Drive Emulation"'ın açık olduğundan emin ol. Bu ara yüklemeli tüm demo ve uygulamalar için geçerli. Kısacası PRG ise drag & drop yap, çalışır. D64 ise drag & drop yapmadan önce dediğim ayarın açık olduğuna emin ol. Bazı ayarlara bağlı olarak PRG'yi drag & drop yaptığında otomatik kapanabiliyor o ayar. Her defasında kontrol et.

69
music / Pieces of 8-bit by Genesis Project
« : 14.06.2013 06:01:39 »
Gördüğüm en iyi music collection interfacelerinden. Harika iş çıkarmışlar.
http://csdb.dk/release/?id=119543

70
Aşağıdaki ilan yakından tanıdığım ve birlikte iş yaptığım güvenilir bir firmaya aittir. ASP derken kastedilen ASP.NET değil eski ASP 3.0 teknolojisidir. "Artık ASP bilgim nerde işe yarayacak bu saatten sonra..." diyenlere güzel bir fırsat bence. :)

ışin detaylarını bilmiyorum, ben de aşağıda yazan kadarını biliyorum. ılgilenirseniz doğrudan kontağa geçin aşağıdaki e-mail adresiyle.


[/HR]
ASP, VB ve VB.NET yazılım dilleri konusunda bilgili Haziran ve Temmuz ayları (Haziran'nın tamamı kesin, Temmuz da kısmi olabilir) bizim ofisimizden direk çalışacak şekilde yazılımcı arkadaşlara çok acil ihtiyacımız var.
 
ılgilenenlerin hızlıca farukoc@gmail.com adresine özgeçmişlerini göndermelerini rica ederiz.
 
Pazartesi - Salı gibi görüşmeye çağıracağız ve 1 yada 2 kişiyi direk alacağız.
 
Not: ıki taraf için de uygun olursa, devamlılık da düşünüyoruz.

71
web linkleri / RetroDergi.com
« : 29.05.2013 07:11:41 »
Harika olmuş içerik, eline sağlık. Bugün ilerleyen saatlerde daha da gezineceğim sitede.

72
çeşitli / Microsoft, Skype ve Amerikan Hükümeti
« : 17.05.2013 14:24:30 »
Ben bu konu ilk konuşulmaya başlandığında (Microsoft Skype'ı daha yeni almışken) ne dediklerini hatırlıyorum. "Güvenlik güçleriyle her zaman kooperatif çalışacağız" demişlerdi. Pear 2 pear'ı da centralized sisteme çevirdiler. Eee? Yani ortada gizli saklı bir durum yok ki. Adamlar gerekirse sniff ederiz, ettiririz diyorlar açıkça. FBI zaten gerekirse sistemleri hackleyip trojanı çakıyor şahsen. Bunu kendileri de açıklıyorlar. "Onların suçu değil, onlar bilgilerinizi bizimle paylaşmadı, biz sistemlerine girdik aldık" dediklerini biliyorum FBI'ın. Gayet pişkin davranıyorlar bu tür durumlarda. Özetle ben hala tartışacak bir şey göremiyorum. Evet, yıllardır internette yaptığın hiçbir hamle, TOR networkler de dahil olmak üzere safe değil, sniff edilebiliyor. Gerek official, gerek unofficial. Download et Cain & Abel'ı, hiçbir efor sarfetmeden sen de yap, keyfine bak. Ha, dersen ki "ben bunlara karşı mücadele vermek istiyorum", Afrika'daki tüm çocukları doyurabilme ihtimalin daha yüksek derim.

73
çeşitli / Microsoft, Skype ve Amerikan Hükümeti
« : 15.05.2013 22:08:18 »
Man in the middle attack'ı 10 yaşında çocukların yapabildiği bir devirde üzerinde konuşmaya değmeyecek kadar basit bir konu.

74
çeşitli / Microsoft, Skype ve Amerikan Hükümeti
« : 15.05.2013 15:02:39 »
Skype'ın çok ama çok çok güzel bir özelliği var. Kullanmak zorunda olmaman. :)

75
geyik / mutlu yillar hydrogen
« : 11.05.2013 05:44:36 »
ulan ya fake değilse, bir anlık gafletle gerçek doğumgününü yazmışsa. :eek:

http://www.imdb.com/title/tt0091203/

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 350