son gönderdiğiniz videoyu atlaya atlaya izledim, ki tahmin edeceğiniz üzere son kısmı atlamadan izledim
Aslında anlatılan şey "programlama"dan hatta ve hatta "teknolojiden" çok daha geniş bir konu...
şimdi burada konuyu 2 parçaya ayırmam gerekiyor:
1- Mesela ben ekmek pişirmeyi bilmiyorum...
2- Mesela ben dikiş dikmeyi bilmiyorum...
1'inci konuda, ekmek pişirmeyi bilmeyen insanların nesli neden tükenmiyor sorusunun cevabına ihtiyaç var, bu cevap da, ekmeğin ömrünün bir iki gün olması, böylesı kısa bir ömre sahip olduğu için, sürekli olarak pişirilmesi gerekiyor, bu yüzden ister istemez nesilden nesile geçiyor, ustadan çırağa, babadan oğula, mecburen...
2'inci konuda, dikiş dikmeyi bilmeyen insanların nesli neden tükenmiyor sorusunun cevabına ihtiyaç var, bu cevap da, dikilen şeylerin zamanla aşınması ve yırtılması sonucu sürekli tamire ihtiyaç duymasıdır, bu yüzden ister istemez nesilden nesile geçiyor, ustadan çırağa, anadan kıza, mecburen... Aslında bu konu dikişle başlayıp teknolojiye kadar herşeyi açıklıyor...
Ve şimdi bu düşünceleri bir güzel harmanlayınca ortaya şöyle bir şey çıkarabiliyorum:
Böyle bir şey hiçbir zaman olmayacak, çünkü donanım denen şey de bir gelişim gösteriyor, doğal olarak donanım denen şeyin gelişim göstermesi, temel programlamanın kesinlikle unutulmasını engeller çünkü yeni bir donanımı işe yarar kılabilmek için sürekli olarak temel programlama dünyanın dört bir tarafında kullanılmaya devam edecektir.
Bu konunun üzerine ben de bu videoyu paylaşıyorum çok güzel bağdaştı valla videolar:
http://www.ted.com/talks/matt_ridley_when_ideas_have_sex.htmlizlerken sıkılırsanız 13:30'uncu dakkaya ileri sarın