Hayırlı uğurlu olsun...Vatana millete faydalı nice kodlar yazasın...
Ama lütfen böyle "çok ucuza aldım vallahi para değil" tipi mesajları public ortama atmayalım. Sonra okuyorlar ve bir gecede CPC fiyatları tavan yapıyor.
Ciddiyim...
Kablodan önce şunları yapman lazım:
1- Genel dış temizlik.
2- ıç temizlik. Tavuk ve kedi tüylerini ayıkla. Screen başka hayvan almadıysa bunlarla yırtarsın bu işten. Boya fırçası ile anakartın tozunu al ve sonra anakartı yıka
Hiçbir şey olmuyor.
3- Klavyeyi komple sök. Membranı sil. Birşey olmaz korkma. Membranı ayrı bir yere koy ve tuştakımını bol su ve cif krem ile yıka. Aralarını boya fırçası ile cifi yedirerek iyice temizle. Sonra suyunu akıt. Bir müddet süzülsün, sonra saç kurutma ile kurut. Hiçbirşey olmaz korkma.
4- Volume düğmesinin tozunu al ve içine WD40 türü temizleyici yağlayıcı bir sprey sık.
5- Floppy lastiğini de tamir edebilirsin ama 3" disket ile nostalji ve eziyet niyetin yoksa salla gitsin.
6- Birkaç saat veya en iyisi bir gün sonra açtıklarını geri topla. Ses, Görüntü ve klavyeyi test et.
Not:Sökerken foto çekersen vidaların yerlerini karıştırmazsın.
Bunlar bitince kablo olayına geçebilirsin. Yapılacak olan şu kablo:
http://www.cpcmania.com/Docs/Floppy/Floppy.htmSana gerekli olan malzeme:
1 adet eski tip floppy kablosu(5.25 soketi olan)
1 adet 3.5" pc floppy
1 adet bu floppy yi beslemek için güç kaynağı. Dahili yaparım dersen buna da gerek yok. Ya da PC power ortada kocaman birşey olarak dolaşmasın dersen şöyle bir kit alıp adaptörünü kullanabilirsin. Hatta scart kablo yaparsan ve CPC'yi TV/1084 gibi birşeye bağlarsan da bu adaptörü kullanabilirsin. 2A olması tercih edilir.
http://urun.gittigidiyor.com/IDE-SATA-HDD-CDRW-DVDRW-039-I-USB-DEN-PC-039-YE-BAGLAM_W0QQidZZ33177242Toplam gerekli süre: aprox. 5 min.
-----------------------------------------------------------------------
Ha ben bunlarla uğraşamam, zaten 5.25 soketi olan floppy kablosunu nereden bulacağım dersen yapar yollarım. Ben yapacaksam ancak haftasonu olur ve öbür hafta yollayabilirim.
Aklıma gelenler bunlar...