Herhalde en son bir crack ile uğraştığımda yıl 1994 falandı. Yanlış hatırlıyorsam Caisson beni düzeltebilir, en son o yardım istemişti benden bir crack için.
Yıl 2010 ve ben bir cracke bulaştım.
Aslında 2007 sonlarında, yani tam 3 sene önce bulaşmıştım ancak ben introyu bitirip gönderdikten yaklaşık 3 sene sonra kullanıldı. Geç olsun da güç olmasın...
http://noname.c64.org/csdb/release/?id=94668 Bu intronun özelliği sideborderlardaki logo ve scroll'e rağmen hem PAL, hem de NTSC'de çalışması. Tabii ki manyaklığımdan yapmadım bunu. Avatar Amerikalı bir grup ve haliyle NTSC Scene'inden. Benden NTSC uyumlu intro istediler. Ancak PAL'da çalışmaması hem scene'in geneli açısından çok ters birşey olurdu hem de en basitinden ben kendi Commodore'umda çalışmamış birşey yapmanın rahatsızlığını duyardım. Sideborder ise elime gelen logonun ortasındaki yeşil çizgi yüzünden mecburen oldu. O çizgi yalnızca iç ekranda olunca kötü duruyor. Raster çekince dış ekranda hoş duruyor ancak logo swing ettiği için borderlara çıkmadımı göze batıyor. Yani normalde kimsenin durduk yere tenezzül etmeyeceği bir olay doğal süreçte benim başıma kalmış oldu.
Bu intro benim açımdan üç anlamda ilk.
1) ılk NTSC uyumlu ve NTSC Scene'inde yer alan ürünüm.
2) Daha önce yaptığım cracklerin hepsi çok lame olduğu için CSDB'de hiçbiri yok. Bunda da crack bana ait değil ancak introyu kodlayarak bir crack ürününde ilk creditimi almış oldum.
3) Sanırım ilk sideborder içeren yayınlanmış kodum da bu oldu. Devamı pis gelecek o ayrı.
Snapshot yayınlandığında bu kadar yazı yazmadım sanırım, çok abartmışım şimdi farkettim. Burada kesiyorum.