PDA

View Full Version : Firefox 2.0.0.4

skate
5th June 2007, 13:26
http://www.mozilla.org/projects/security/known-vulnerabilities.html#firefox2.0.0.4

Gördüğüm kadarıyla 2.0.0.3'e göre daha verimli bir update olmuş. Ancak benim beklediğim performans artışları herhalde 2.1 serisinde gelecek.

vigo
5th June 2007, 18:12
try 3.+ ...

hades
5th June 2007, 21:35
geçenlerde bi yükseltme yapmıştım ama bana pahalıya maloldu diyebilirim. Ne mi oldu? "yer imleri" listesindeki herşey yalan oldu :mad:

spaztica
5th June 2007, 22:11
bookmark meseleleri için en pratik çözüm:

del.icio.us sitesinden bir hesap açın. sonra da firefox için geliştirilmiş del.icio.us eklentisini firefox'a kurun ve açtığınız hesabu buna ekleyin. artık ne zaman bookmark yapacak olursanız, bu sizin del.icio.us hesabınıza kaydedilecektir. eğer firefox uçarsa del.icio.us sitesinde her zaman bookmark'lar durur; dışardan başka bir makineden de bu bookmark'lara çok rahat erişebiliyorsunuz. tagging sistemiyle de bookmark'larınızı çok güzel tanımlayarak düzenleyebiliyor, isterseniz zaman zaman siteden xml dosya olarak lokale çekip saklayabiliyorsunuz da.

skate
5th June 2007, 22:31
Spaz'ın tavsiyesine ek, benim yöntemimi kullanın ve URL'leri ezberleyin. del.icio.us bile uçsa Heroes'daki Haitian hariç kimse elinizden alamaz bir daha ;)

spaztica
5th June 2007, 22:33
10 sene sonra ezberlediğin URL'ler boşa giden beyin hücreleri olarak sana geri dönecektir elbet. ama o hücreleri recycle edememek kadar kötü birşey de yok.

skate
5th June 2007, 23:08
Benim 10 senede ezberden kaybedeceğim beyin hücresi sayısı bir boksürün tek yumruk yediğinde kaybedeceğinden azdır. Aklıma gelmişken Adriiiaaaaaaaaaaaaannn!!! :)

Decipher
7th June 2007, 21:28
beyin yapısına ve büyüklüğüne göre storage kapasitesi de değiştiğinden skate üzgünüm ama tezin kısmi doğru olsa bile her zaman doğru değil. bu da onu bilimsel bir verite yapmaktan çok ama çok uzaklaştırır. aynı şekilde boksörün yediği yumruğun gücü, yediği nokta, momentum fiziğinden etkisi-tepkisi de göz önüne alınmalı ki, darbe şiddeti, süresi, basıncı gibi faktörleri katmıyorum bile hesaba. neticeyle del.icio.us rulez! ezberlemek sucks. bununla beraber del.icio.us'dan kaybın muhtemelen bir kaç saniye olacaktır ki beyin hücrelerinin azalması insanı alzheimer'a kadar götürür ama geç öldürür oysa zmanaın azalması mutlak ölüme yakınlaştırır. haliyle daha az kaybın oluyor, kötü bir halde uzun yaşamaktansa iyi bir halde kötü hale oranla çok az daha kısa yaşamanın kıyaslanması bu da. o değil de ben bunu yazarken de baya bi zaman kaybettim şimdi farkettim de :)

ha bu arada Firefox sucks use Opera instead!

skate
7th June 2007, 21:42
ahahahhahaha. abi çok alem adamsın ya. ben de zaten bilimsel gerçeklere dayanarak etmiştim o lafı. kaç labaratuvar gezdim, kaç boksörden yumruk yedim bilemezsin. hele en zor kısmı 10 sene boyunca ezber kasmaktı...

Ragnor
7th June 2007, 22:12
Abi bide kontrol grubu lazım deney için biliyosun, onu nasıl hallettin?

PE&OAS
7th June 2007, 23:21
Abi bide kontrol grubu lazım deney için biliyosun, onu nasıl hallettin?

kontrol grubu: clash.

emotion
8th June 2007, 01:50
bookmark meseleleri için en pratik çözüm:

del.icio.us sitesinden bir hesap açın. sonra da firefox için geliştirilmiş del.icio.us eklentisini firefox'a kurun ve açtığınız hesabu buna ekleyin. artık ne zaman bookmark yapacak olursanız, bu sizin del.icio.us hesabınıza kaydedilecektir. eğer firefox uçarsa del.icio.us sitesinde her zaman bookmark'lar durur; dışardan başka bir makineden de bu bookmark'lara çok rahat erişebiliyorsunuz. tagging sistemiyle de bookmark'larınızı çok güzel tanımlayarak düzenleyebiliyor, isterseniz zaman zaman siteden xml dosya olarak lokale çekip saklayabiliyorsunuz da.
Sagol spaztica keske bu mesaji dun okusaydim. systemde calismasina o an ihtiyac olmuyan rpc hizmeti calisiyordu.:mad: istikrarli bi sekilde net akisi yapiyordu :) mac os x (unix) dosya yerleri biraz farkli oldugu icin nerden tetiklendigine bulamadigimdan kendimi kaybetim elimi kurulum cdsine attim. onca guzel url gitti. isin uzucu tarafi hala rpc otomatik basliyor. simdilik gereksiz veri transferi olmuyor ama... afedersiniz konu bookmarkti ama.. tekrar sagol.